Laboratory Engineer – Regulatory & analytics

 • Location: AALST
 • Type: Perm
 • Job #14108

Laboratory Engineer – Regulatory & analytics

Regio Aalst – Vast Contract

#voeding #food #chemie #chemistry #responsible #verantwoordelijke #quality #control #QC #bachelor #master #analytics #regulatory #Aalst #kwaliteit #quality #compliance #België  

Heb jij reeds enkele jaren ervaring in  een labo omgeving? Ben je een initiatiefnemer, communicatief sterk en nauwkeurig? Heb je tenslotte de technische competentie om met testapparatuur om te gaan en nauwkeurig te werken volgens testprotocollen?

Lees dan jouw toekomstige jobomschrijving!

Onze partner is op zoek naar een Laboratory Engineer om hun team te versterken. Dit gerenommeerd bedrijf is internationaal actief en draagt kwaliteit en duurzaamheid hoog in het vaandel. Met enkele decennia aan ervaring behoren zij tot de top van België en Europa. Voor deze functie werk je vanop de site regio Aalst.

Jouw verantwoordelijkheden?

In deze rol zorg je ervoor dat alle nieuwe & huidige producten en materialen voldoen aan de strengste toepasselijke wetgevingen en aan de standaarden.

Je takenpakket bestaat o.a. uit:

 • Samenwerken met de verschillende stakeholders om de vereiste informatie over regelgeving te verzamelen
 • Organiseren en plannen van interne en externe analytische testen (algemene migratie, specifieke migratie, kleurmigratie, …). Je analyseert/keurt resultaten goed, stelt rapporten op en communiceert de resultaten tijdig aan de aanvrager.
 • Je zorgt ervoor dat alle procedures aanwezig zijn om de ISO 17025 accreditatie van het analytisch laboratorium voor EN 1186 methodes te behouden
 • Je blijft op de hoogte van de externe regelgeving, nieuwe richtlijnen en wetgeving door middel van zelfstudie, deelname aan seminars, advies inwinnen bij externe experts & laboratoria.
 • In lijn met de algemene missie van de afdeling, onderzoek en leid je specifieke inspanningen en projecten om de reglementaire positie van het bedrijf te behouden en te verbeteren, alsook neem je deel aan specifieke R&D projecten waar nodig.
 • Assistentie verlenen bij incidenten en recalls
 • Verantwoordelijke voor de kalibratie van weeg- en meettoetsellen
 • Opvolgen gegevens meettoestellen (Digi, Loma, OCS, loggers,…)
 • Controle + archivering kwaliteitsgerelateerde documenten (artikelfiches, permanentiecontroles,…)
 • Up to date houden artikelfiches

Wie ben je?

Je behaalde met succes minimum een bachelordiploma. Enkele jaren ervaring in een laboratorium is een must. Precision is your middle name en je weet administratieve en analytische taken naadloos tot een goed einde te brengen. Verder heb je een goede kennis van statistiek en heb je ook degelijke kennis van de ISO 17025-norm. Kennis van de regelgeving en met het testen van eigenschappen van producten is ook belangrijk. Je hebt de technische competentie om met testapparatuur te werken en nauwkeurig te werken volgens testprotocollen. Je kan autonoom werken met een minimum aan supervisie. Tenslotte heb je een eerste ervaring in de chemische- of kunststoffenindustrie.

 

Wat kan je verwachten?

Als Laboratory Engineer start je op bij een snelgroeiend familiaal bedrijf en krijg je de mogelijkheid om verder te groeien in een technisch uitdagende omgeving. Je komt terecht in een no-nonsense productieomgeving waar open communicatie en initiatief centraal staan. Als Laboratory Engineer start je op in een boeiende functie met veel afwisseling, een voltijdse tewerkstelling in dagdienst binnen een groeiend familiaal bedrijf op mensenmaat.

Tevens krijg je een mooie verloning aangevuld met een uitgebreid pakket aan extralegale voordelen en een onmiddellijk vast contract van onbepaalde duur. Je krijgt veel vrijheid en verantwoordelijkheid vanaf dag 1 en een goede balans tussen werk en privé.

Voldoet deze functie aan jouw verwachtingen? Solliciteer dan via deze website. Bekijk zeker ook andere Engineer & Life Sceinces vacatures op de Jefferson Wells website. Bij vragen, contacteer me op 0484/15.98.32 of via steven[.]vandenbossche[@]jeffersonwells[.]be.

 

Attach a resume file. Accepted file types are DOC, DOCX, PDF, HTML, and TXT.

We are uploading your application. It may take a few moments to read your resume. Please wait!