Mechanical Design Engineer

  • Location: KORTRIJK
  • Type: Contracting
  • Job #16004

Wij zoeken een

Mechanical Design Engineer

Vast Contract – Consultancy – Regio Kortrijk
#Machinebuilding #CREO #Windshill #mechanicaldesign

Ben jij steeds gepassioneerd geweest door de wereld van machinebouw en mechanical design? Op zoek naar een gevarieerde job waarbij je steeds nieuwe uitdagingen tegenkomt binnen de R&D design projecten? Een job waarbij je problemen aanpakt en waar je verbeteringen mag doorvoeren? Dan is deze job zeker iets voor jou!

Voor een grote internationale speler binnen de Textiel industrie zijn we op zoek naar een Mechanical Design Engineer. Wil jij werken in een grote onderneming van machinebouwers waar de dynamiek en flexibiliteit heerst van een familiaal bedrijf? Voel je jezelf klaar om deze uitdaging samen met Jefferson Wells aan te gaan? Dan is deze job zeker iets voor jou!

Jouw verantwoordelijkheden?

Als Mechanical Design Engineer maak je deel uit van het R&D team en ondersteun je de verdere optimalisatie van de basismachines in functie van de vereisten van de klant. Je verantwoordelijkheden bestaan uit:

  • Je werkt innovatieve ideeën uit ter verbetering van mechanische onderdelen en bouwgroepen (o.a. gietstukken, aandrijfsystemen, plaatbewerking).
  • Je voert nieuwe modulevarianten door op basis van het lastenboek.
  • Je past onderdelen aan in functie van kostenefficiëntie en/of nieuwe productietechnologieën.
  • Je neemt actief deel in het analyseren en afhandelen van aftersales cases
  • Je treedt in nauw overleg met zowel interne afdelingen (productie, aankoop, ontwerpteam, …) als externe leveranciers, ten einde een optimale kostprijs en standaardisatie na te streven.

Wie ben je?

Om de rol van Mechanical Design Engineer goed in te vullen, beschik je over een Bachelor of Master in de Elektromechanica. Bij voorkeur beschik je reeds over een aantal jaren ervaring maar ook gemotiveerde schoolverlaters komen in aanmerking. Je hebt een creatieve geest, een groot kostenbewustzijn en oog voor detail en standaardisatie. Je bent communicatief en drukt je vlot uit in het Nederland en Engels.  

Kennis van en ervaring in CREO en Windshill wordt aanzien als een PLUS maar is geen noodzaakt.

Wat kan je verwachten?

Als Mechanical Design Engineer krijg je een aantrekkelijke verloning aangevuld met een uitgebreid pakket aan extralegale voordelen en een onmiddellijk vast contract van onbepaalde duur. Ten slotte geniet je de mogelijkheid om jezelf persoonlijk en professioneel te ontwikkelen door interne trainingen en opleidingen.

Voldoet deze functie aan jouw verwachtingen? Solliciteer dan rechtstreeks of contacteer Sara Van den Bossche op
het nummer +32 (0)4 72 79 10 42

Attach a resume file. Accepted file types are DOC, DOCX, PDF, HTML, and TXT.

We are uploading your application. It may take a few moments to read your resume. Please wait!