Project Automation Engineer

 • Location: WIELSBEKE
 • Type: Perm
 • Job #16054

Project Engineer Automation
Vast Contract – Regio West-Vlaanderen
#engineering #opportunities #Automation #Master #Youngpotential

Beschik je over een Bachelor Burgerlijk Ingenieur of een Master Ingenieurswetenschappen, optie Automatisatie of gelijk door ervaring ? Ben je ambitieus, resultaatgericht en ga je altijd tot het uiterste?  Ben je één en al passie en entrepreneurship?  Wil je je talent verder ontplooien? Lees dan vooral verder!

Onze partner is op zoek naar een Automation engineer om hun dynamische team te versterken. Dit gerenommeerd industriële omgeving gelegen in West-Vlaanderen en is internationaal actief in interieurdesign en bouw.

Meer info over de specialisaties van onze Partner worden bij een eerste telefonische screening meegegeven.

Jouw verantwoordelijkheden?  

Als Project Engineer word je betrokken bij het uitvoeren van verbeterprojecten en het analyseren en oplossen van technische knelpunten voornamelijk binnen automatisatieprojecten. Je werkt nauw samen met verschillende afdelingen en leert stelselmatig zelfstandig projecten trekken.

Jouw takenpakket bestaat uit een aantal gevarieerde activiteiten:

 • Ondersteunen, leiden en sturen van verbeteringsprojecten. Je bent verantwoordelijk voor de volledige automation ondersteuning van het project. Eventueel zorg je voor het inzetten van externe specialisten en waak je over de uitwerking van de technische oplossing.
 • Analyse en implementatie van technische oplossingen voor productoptimalisatie, kwaliteit en productiesnelheid.
 • Oudere sturingen kunnen doorgronden met als doel ze te depanneren en te optimaliseren.
 • Vanuit je expertise functie ondersteuning kunnen bieden aan het technisch team bij complexe problemen of breuken.
 • Opstellen prijsschatting en kosten/baten bij projectaanvragen.
 • Samen met het mechanisch team de mechanische zaken voor jou projecten tot een goed einde brengen (jij overlegt met hen wat nodig is en volgt op, zij voeren uit).
 • Opleiding geven aan operatoren/techniekers/technisch assistenten rond de uitgevoerde wijzingen.
 • Opstellen van automatiseringsstandaarden en –strategieën en nieuwe technologieën uitwerken.
 • Opvolgen van evoluties in automatisering, instrumentatie, etc.

 

Wie ben je?

Om bovenstaande taken en verantwoordelijkheden succesvol uit te oefenen, beschik je over een Master Ingenieurswetenschappen, optie Automatisatie of gelijk door ervaring. Je bent communicatief vaardig in het Nederlands & Engels. Frans of Duits is een nice to have. Je hebt een sterke automation kennis (PLC, drives, elektrisch) en bij voorkeur heb je minimum 3 jaar ervaring in een technische of project omgeving.
 

Tot slot ben je in staat om een functionele analyse van een installatie te maken om zo de werking hiervan te kunnen doorgronden en uitleggen aan anderen. Noties van mechanica is een groot pluspunt.  

 

Wat kan je verwachten?

Onze partner  is een sterk groeiende, winstgevende en bruisende groep, die internationaal actief is. Innovatie is onze drijvende kracht. Investeren in mensen, technologie en duurzaam ondernemen zijn kenmerkend voor onze cultuur. In ruil voor jouw expertise, creativiteit en dynamiek biedt krijg je een aantrekkelijk salaris aangevuld met extralegale voordelen, doorgroeimogelijkheden, uitdagingen in het buitenland en een ruim opleidingsaanbod.

Voldoet deze functie aan jouw verwachtingen? Solliciteer dan rechtstreeks via de website of contacteer Baert Leslie op het nummer +32 (0)4 72 01 21 46 of via leslie.baert(@)jeffersonwells.be.

Attach a resume file. Accepted file types are DOC, DOCX, PDF, HTML, and TXT.

We are uploading your application. It may take a few moments to read your resume. Please wait!