Automatisatie Ingenieur

 • Location: Aalter
 • Type: Perm
 • Job #16317

Automatisatie ingenieur.

Vast Contract – Regio Aalter
#engineering #opportunities #mechatronics #Master #Bachelor #zuivel

Beschik je over een master elektromechanica / mechatronics / elektronica?  Heb affiniteit met Zuivel ?  Heb je zin in een ambitieuze uitdaging en werk je ook Hands-on ? Lees dan vooral verder!

Onze partner is op zoek naar een Automatisatie ingenieur om hun dynamische team te versterken. Dit gerenommeerd bedrijf gelegen in Aalter is wereldwijd actief binnen de Zuivel.
 

Meer info over de specialisaties van onze Partner worden bij een eerste telefonische screening meegegeven.

Jouw verantwoordelijkheden?  

Als het aanspreekpunt voor automatisering is het mede jouw doel om de bedrijfscontinuïteit van de site te waarborgen. Hiervoor ben je verantwoordelijk voor het design van de operationele technologie (OT), het in goede banen leiden van acties, het onderhouden OT equipment, bewaken van OT architectuur. Daarnaast zorg je ervoor dat architecturale wijzigingen in lijn zijn met de bedrijfsstandaarden en verankerd in de OT onderhoudsorganisatie. Je wordt ook betrokken bij optimalisatie- en uitbreidingsprojecten en werkt mee aan continue verbetering.

Jouw takenpakket bestaat uit een aantal gevarieerde activiteiten:

 • Je voert curatieve en preventieve onderhoudswerkzaamheden uit op niveau van bestaande sturingen (een veelvoud van systemen met bijhorende softwaretools, oud en nieuw).
 • Je voert onderhoudswerkzaamheden op het batch systeem en de supervisiesystemen, zowel de lokale als overkoepelende systemen.
 • De MES-laag, die de connectie vormt tussen SAP en de machine/proces automatisatie, behoort ook tot het OT domein.
 • Je assisteert bij de inbedrijfnames of optimalisaties op alle niveaus.
 • Je beheert de gebruikte netwerken en bewaakt de OT architectuur. (ISA 95 levels 1-2-3, Vlan’s, RAS connecties, firewall rules)
 • Uitvoeren van kleinere aanpassingen en optimalisaties systemen, met het bijwerken van de functionele of detail analyse documenten.
 • Je houdt de back-ups van alle systemen up-to-date en zorgt voor de archivering van de ondernomen acties en alsook restore testen beschrijven en uitvoeren.
 • Je analyseert storingen op alle niveaus en lost op. Hiervoor ken je de productieprocessen (ISA 95 level 0).
 • Je bent bereid deel uit te maken van de permanentieploeg OT.
 • Deze taken behoren allen tot het ITIL framework, je zal dit framework verder vorm geven met de andere OT collega’s.

 

Wie ben je?

Om bovenstaande taken en verantwoordelijkheden succesvol uit te oefenen, beschik je als Automatisatie ingenieur over een master of bachelor diploma elektromechanica / mechatronics / elektronica.. Aangevuld met een eerste ervaring met machinesturingen en computersystemen en kennis operating systemen en programmeertalen is een pluspunt..

Je bent communicatief vaardig in het Nederlands & Engels ook technisch. Daarnaast ben je een teamplayer, gedreven en neemt initiatief en kan zelfstandig werken.

Tot slot ben je ook ondernemend, ambitieus, hands-on en heb je een sterk verantwoordelijkheidsgevoel met een sterke communicatie skills met verschillende stakeholders (zowel mondeling als schriftelijk).

 

Wat kan je verwachten?

Als Automatisatie ingenieur kom je terecht in een dynamische en innovatieve werkomgeving met aangename collega’s in een familiale sfeer. Bovendien krijg je een mooie verloning aangevuld met een uitgebreid pakket aan extralegale voordelen zoals 9 ADV dagen en een onmiddellijk vast contract van onbepaalde duur. Ten slotte geniet je de mogelijkheid om jezelf persoonlijk en professioneel te ontwikkelen door interne trainingen en opleidingen.

Voldoet deze functie aan jouw verwachtingen? Solliciteer dan rechtstreeks via de website of contacteer Baert Leslie op het nummer +32 (0)4 72 01 21 46 of via leslie.baert(@)jeffersonwells.be.

Attach a resume file. Accepted file types are DOC, DOCX, PDF, HTML, and TXT.

We are uploading your application. It may take a few moments to read your resume. Please wait!