Product Development Specialist

 • Location: Herent
 • Type: Perm
 • Job #17509

Product Development Specialist

Vast Contract – Regio Leuven
#voeding #R&D #productdevelopment

Beschik je over een bachelor in de voeding of chemie? Haal je energie uit het ontwikkelen van nieuwe producten? Ben je creatief ingesteld en heb je een passie voor de voedingsindustrie? Lees dan vooral verder!

Onze partner is op zoek naar een Product Development Specialist om hun R&D team te versterken. Dit gerenommeerd productiebedrijf gelegen in de regio Leuven is internationaal actief binnen de voeding.

Jouw verantwoordelijkheden?

Als Product Development Specialist kom je terecht in een dynamische omgeving en krijg je de verantwoordelijkheid over de ontwikkeling, optimalisatie en bereiding van nieuwe producten ten behoeve van de klant. Jouw takenpakket bestaat uit een aantal gevarieerde activiteiten:

 • Voorstellen van ideeën ter verbetering van bestaande recepturen of de ontwikkeling van nieuwe recepturen
 • Experimenten uitvoeren met grondstoffen en materialen
 • Contact onderhouden met toeleveranciers van grondstoffen
 • Uitvoeren van fysicochemische organoleptische analyses volgens de voorgeschreven procedures
 • Stalen klaarmaken en verzenden voor de klanten en de verkoopafdeling
 • Ondersteunen bij de organisatie van de upscaling en de eerste productieruns
 • Driehoek- en smaaktesten organiseren
 • Up-to-date houden van de ingrediënt- en receptspecificaties

Wie ben je?

Om bovenstaande taken en verantwoordelijkheden succesvol uit te oefenen, beschik je als Product Development Specialist over een bachelor chemie of voeding aangevuld met een eerste relevante werkervaring. Je hebt een goede affiniteit met industriële productieapparaten. Je bent communicatief vaardig in het Nederlands en Engels. Daarnaast heb je een passie voor voeding en neem je graag initiatief. Tot slot ben je ook een creatieve persoon met een hands-on mentaliteit.

Wat kan je verwachten?

Als Product Development Specialist kom je terecht in een dynamische en open werkomgeving met aangename collega’s. Bovendien krijg je een mooie verloning aangevuld met een uitgebreid pakket aan extralegale voordelen en een onmiddellijk vast contract van onbepaalde duur. Ten slotte geniet je de mogelijkheid om jezelf persoonlijk en professioneel te ontwikkelen door interne trainingen en opleidingen.

Voldoet deze functie aan jouw verwachtingen? Solliciteer dan rechtstreeks via de website of contacteer Matthias Kegels op het nummer +32 (0)4 76 35 74 35 of via matthias.kegels(@)jeffersonwells.be.

Attach a resume file. Accepted file types are DOC, DOCX, PDF, HTML, and TXT.

We are uploading your application. It may take a few moments to read your resume. Please wait!