Automation Engineer (Europa)

  • Location: Aalst
  • Type: Perm
  • Job #17986

Automation Engineer (Europa)

Vast Contract – Aalst

#AutomationEngineering #NewProjects #ProcessIndustry

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen Automation Engineering en zoek je een uitdaging waarbij je kan focussen op het uitrollen van nieuwe projecten? Wil je de schakel vormen tussen IT en Operations en hou je ervan om nauw betrokken te zijn bij het operationele werkveld? Lees dan zeker verder!

Voor een van onze klanten in regio Aalst zijn we op zoek naar een Automation Engineer die eveneens bereid is om 10 tot 15% van de tijd te werken vanuit andere vestigingen in Europa.

Jouw verantwoordelijkheden?

Als Automation Engineer ben je verantwoordelijk voor de uitrol en implementatie van de nieuwe SCADA / Data Strategie over de verschillende Europese productiesites. Naast het technische aspect zal je ook instaan voor het verspreiden van informatie en het opleiden van de lokale Automation Engineers per site / afdeling. Jouw takenpakket bestaat o.a. uit volgende zaken:

  • In kaart brengen van de specifieke noden, over alle sites heen om zo een SCADA systeem te kunnen opzetten op groepsniveau
  • Implementatie van de nieuwe systemen, vanaf de pilootfase tot en met definitieve oplevering. Hiervoor werk je nauw samen met externe specialisten en de eigen IT-afdeling
  • Voorzien van de nodige opleidingen voor de lokale Automation Engineers per site / afdeling
  • Bieden van second line support m.b.t. de implementatie en uitrol van de nieuwe systemen
  • Opzetten van een gestandaardiseerde workflow m.b.t. het onderhouden van de nieuwe geautomatiseerde systemen
  • Opvolgen van nieuwe trends en technologische evoluties op de markt

Wie ben je?

Ben je in het bezit van een Master diploma Elektromechanica (optie Automatisering) of gelijkwaardig door ervaring en ben je op zoek naar een nieuwe functie waarbij je de spilfiguur zal vormen tussen IT, externe integratoren en productie over verschillende sites heen? Beschik je over een goede kennis van het Nederlands en Engels en heb je een goede kennis van Siemens S7, TIA Portal en WINCC? Beschik je over sterke communicatieve vaardigheden en ben je in staat om de noden vanuit operations te detecteren en te vertalen naar een concrete oplossing? Sta je bovendien open voor een tewerkstelling met internationaal karakter, waarbij je naast het technische aspect ook zal instaan voor het opleiden en ondersteunen van jouw collega’s? Dan is deze opportuniteit mogelijk iets voor jou!

Wat kan je verwachten?

Als Automation Engineer kom je terecht in een dynamische en open werkomgeving met aangename collega’s. Bovendien krijg je een mooie verloning aangevuld met een uitgebreid pakket aan extralegale voordelen en een onmiddellijk vast contract van onbepaalde duur. Ten slotte geniet je de mogelijkheid om jezelf persoonlijk en professioneel te ontwikkelen door interne trainingen en opleidingen.

Voldoet deze functie aan jouw verwachtingen? Solliciteer dan rechtstreeks via onze website www.jeffersonwells.be of contacteer Bauwdyna Van Haver op het nummer +32 (0)4 72 40 59 06 of stuur jouw cv door naar bauwdyna.vanhaver(@)jeffersonwells.be.

Is deze functie niet meteen wat je zoekt, maar sta je wel open voor een nieuwe uitdaging in Engineering? Bezorg gerust jouw cv via bovenstaande gegevens, dan kijken we met plezier samen uit naar nieuwe opportuniteiten!

Attach a resume file. Accepted file types are DOC, DOCX, PDF, HTML, and TXT.

We are uploading your application. It may take a few moments to read your resume. Please wait!