R&D Scientist

  • Location: Antwerpen
  • Type: Perm
  • Job #18026

R&D Scientist

Vast Contract – Regio Haven van Antwerpen
#chemie #R&D #procesontwikkeling

Beschik je over een master chemie en/of een doctoraat met industriële onderzoekervaring? Ben je geprikkeld door organische en technische chemie? Haal je voldoening uit het succesvol afwerken van onderzoeksprojecten? Lees dan vooral verder!

Onze partner is op zoek naar een R&D Scientist om hun onderzoeksteam te versterken. Dit toonaangevend productiebedrijf gelegen in de Haven van Antwerpen is wereldwijd actief binnen de chemische industrie en staat bekend omwille van hun oog voor innovatie en kwaliteit.

Jouw verantwoordelijkheden?

Als R&D Scientist kom je terecht in een dynamische en familiale omgeving en krijg je de medeverantwoordelijkheid over de ontwikkeling, simulatie en modellering om processen op te schalen doormiddel van labo experimenten. Jouw takenpakket bestaat uit een aantal gevarieerde activiteiten:

  • Deelnemen aan de haalbaarheidsstudies door de binnenkomende projecten te doorgronden
  • Eigen toegewezen projecten beheren inzake data- en marktonderzoek, planmatige uitvoering van de processimulaties & experimenten in kaart brengen en bespreken met andere afdelingen, en de uitwerking voorzien inclusief technische risico’s en aanbevelingen
  • Optreden als spilfiguur omtrent bottlenecks en verbeteringsprojecten te ontwikkelen en implementeren
  • In samenwerking met de commerciële afdeling klantspecifieke problematieken inschatten en vertalen naar nieuwe projecten
  • Nauw samenwerking met externe stakeholders zoals universiteiten, externe laboratoria, kwaliteitsorganisaties, etc.

Wie ben je?

Om bovenstaande taken en verantwoordelijkheden succesvol uit te oefenen, beschik je als R&D Scientist minstens over een master in de chemie aangevuld met een relevante onderzoekservaring in de chemische procesindustrie. Daarnaast heb je een goede kennis over organische & technische chemie. Ook heb je een bepaalde expertise in processimulatie en ben je communicatief vaardig in het Nederlands en Engels. Verder ga je nauwkeurig tewerk met oog voor detail. Ook heb je analytische en probleemoplossende skills om efficiënte acties te ondernemen. Tot slot heb je een sterk verantwoordelijkheidsgevoel en kan je constructief samenwerken met anderen.

Wat kan je verwachten?

Als R&D Scientist kom je terecht in een dynamische en open werkomgeving met aangename collega’s. Bovendien krijg je een mooie verloning aangevuld met een uitgebreid pakket aan extralegale voordelen en een onmiddellijk vast contract van onbepaalde duur. Ten slotte geniet je de mogelijkheid om jezelf persoonlijk en professioneel te ontwikkelen door interne trainingen en opleidingen.

Voldoet deze functie aan jouw verwachtingen? Solliciteer dan rechtstreeks via de website of contacteer Matthias Kegels op het nummer +32 (0)4 76 35 74 35 of via matthias.kegels(@)jeffersonwells.be.

Attach a resume file. Accepted file types are DOC, DOCX, PDF, HTML, and TXT.

We are uploading your application. It may take a few moments to read your resume. Please wait!