Laborant Chemie

  • Location: Gent
  • Type: Perm
  • Job #18768

Laborant Chemie

Vast Contract – Regio Gent
#laborant #chemie #brandproeven

Beschik je over een bacheloropleiding?  Heb je een eerste ervaring als laborant of ben je een schoolverlater? Heb je technisch inzicht en beschik je over een hands-on mentaliteit? Lees dan vooral verder!

Onze partner is op zoek naar een Laborant om hun team te versterken. Dit sterk groeiend bedrijf gelegen in Gent is internationaal actief binnen de textiel- en kunststofverwerkende sector en staat bekend omwille van hun textiel- en kunststofproducten.

Jouw verantwoordelijkheden?

Als Laborant kom je terecht in een chemische en brandomgeving en krijg je de verantwoordelijkheid over het analyseren van het brandgedrag bij textielproducten en het identificeren en kwantificeren van chemische stoffen in textiel- en kunststofproducten. Jouw takenpakket bestaat uit een aantal gevarieerde activiteiten:

  • Onderzoeken van het brandgedrag en de weerstand tegen hitte en vlammen bij diverse producten (meubelen, interieurbekleding, speelgoed, beddengoed, etc.).
  • Uitreiken van testrapporten.
  • Uitvoeren van pH-metingen en kleurechtheden op textiel.
  • Nauwkeurig uitvoeren van proeven volgens standaardprocedures.
  • Uitvoeren van een breed gamma aan brandproeven.
  • Onderhoud van de apparatuur in het labo.
  • Voorbereiden staalmateriaal.

Wie ben je?

Om bovenstaande taken en verantwoordelijkheden succesvol uit te oefenen, beschik je als laborant over een bacheloropleiding, eventueel aangevuld met een eerste ervaring als laborant.. Je bent communicatief vaardig in het Nederlands. Daarnaast beschik je over technisch inzicht en ben je hands-on. Je hebt interesse in apparatuur en bent nauwkeurig, teamgericht, gedreven en leergierig.

Wat kan je verwachten?

Als laborant kom je terecht in een dynamische en open werkomgeving met aangename collega’s. Bovendien krijg je een mooie verloning aangevuld met een uitgebreid pakket aan extralegale voordelen en een onmiddellijk vast contract van onbepaalde duur. Ten slotte geniet je de mogelijkheid om jezelf persoonlijk en professioneel te ontwikkelen door interne trainingen en opleidingen.

Voldoet deze functie aan jouw verwachtingen? Solliciteer dan rechtstreeks via de website of contacteer Shauni Heyvaert op het nummer +32 (0)492 18 43 87 of via shauni.heyvaert(@)jeffersonwells.be.

Attach a resume file. Accepted file types are DOC, DOCX, PDF, HTML, and TXT.

We are uploading your application. It may take a few moments to read your resume. Please wait!