R&D Scientist

 • Location: Gent
 • Type: Perm
 • Job #20378

R&D Scientist

Vast Contract – Regio Gent
#research #development #scientist #food

Beschik je over een bachelor of masterdiploma met een specialisatie in voeding? Heb je een grote affiniteit met voedingsingrediënten? Ben je innovatief, probleemoplossend, hands-on en nauwkeurig? Lees dan vooral verder!

Onze partner is op zoek naar een R&D Scientist om hun R&D team te versterken. Dit sterk groeiend onderzoeksbedrijf gelegen in Gent is internationaal actief binnen de voedingssector en staat bekend omwille van hun aangepaste ingrediëntenoplossingen.

Jouw verantwoordelijkheden?

Als R&D Scientist kom je terecht in een onderzoekomgeving en krijg je de verantwoordelijkheid over het ontwikkelen van innovatieve voedingsconcepten en ingrediëntoplossingen op maat van de klant. Jouw takenpakket bestaat uit een aantal gevarieerde activiteiten:

 • Leiden, plannen en uitvoeren van proactieve voedingsconcepten en ontwikkelingsprojecten die voortkomen uit vragen van klanten.
 • Organiseren en prioriteren van de planning van de R&D projecten.
 • Ontwerpen van proeven op de ingrediënten en processen.
 • Voorbereiden en uitvoeren van proeven overeenkomstig met de kwaliteits- en veiligheidsnormen.
 • Documentatie, analyse & interpretatie van de verkregen resultaten.
 • Vertalen van de resultaten in ingrediëntoplossingen.
 • Maken van testrapporten voor de interne distributie en de klanten.
 • Doorgeven van de kennis qua productontwikkeling naar de R&D collega’s en de collega’s opleiden hierin.

Wie ben je?

Om bovenstaande taken en verantwoordelijkheden succesvol uit te oefenen, beschik je als R&D Scientist over een bachelor of masterdiploma, specialisatie voeding. Ervaring in een R&D omgeving is een groot pluspunt. Je bent communicatief vaardig in het Nederlands en Engels. Daarnaast heb je kennis van het MS Office pakket en ben je analytisch, organisatorisch en gemotiveerd. Je bent flexibel, actiegericht, hands-on, probleemoplossend en innovatief. Ten slotte ben je proactief, accuraat, zelfstandig en ben je bereid om 15% van de tijd te reizen.

Wat kan je verwachten?

Als R&D Scientist kom je terecht in een dynamische en open werkomgeving met aangename collega’s. Bovendien krijg je een mooie verloning aangevuld met een uitgebreid pakket aan extralegale voordelen en een onmiddellijk vast contract van onbepaalde duur. Ten slotte geniet je de mogelijkheid om jezelf persoonlijk en professioneel te ontwikkelen door interne trainingen en opleidingen.

Voldoet deze functie aan jouw verwachtingen? Solliciteer dan rechtstreeks via de website of contacteer Shauni Heyvaert op het nummer +32 (0)492 18 43 87 of via shauni.heyvaert(@)jeffersonwells.be.

Attach a resume file. Accepted file types are DOC, DOCX, PDF, HTML, and TXT.

We are uploading your application. It may take a few moments to read your resume. Please wait!