Production Engineer

 • Location: Mechelen
 • Type: Perm
 • Job #20499

Vast Contract – Regio Mechelen
#chemie #productie #engineering
 
Heb je enkele jaren relevante werkervaring in een soortgelijke rol of als shiftsupervisor? Beschik je over een diploma als industrieel ingenieur? Ben je een people manager en haal je voldoening uit troubleshooting? Lees dan vooral verder!

Onze partner is op zoek naar een Production Engineer om hun engineering team te versterken. Dit gerenomeerd productiebedrijf gelegen in de regio Mechelen is internationaal actief binnen de chemische industrie.

Jouw verantwoordelijkheden?

Als Production Engineer krijg je de verantwoordelijkheid over de dagelijkse werking van de productieprocessen/installaties. Jouw takenpakket bestaat uit een aantal gevarieerde activiteiten:

 • Verzeker van een optimale werking van de process installaties (Losinstallaties/Utilies producties/process installaties) rekening gehouden met veiligheid, gezondheid, kwaliteit, en rendabiliteit.
 • Dagelijkse opvolging van de produce voor optimalisatie van de productieprocessen met oog op kostreductie
 • Troubleshooting van de installaties in samenwerking met de onderhoudsafdeling.
 • Ondernemen van acties ter verbetering van de mechanische condities en de betrouwbaarheid van de installaties
 • Dagelijkse instructies communiceren en opvolgen met de shiftoperatoren/shiftsupervisors
 • Uitvoeren van risicoanalyses en controleren op naleving van de veiligheid van alle werken in de productie
 • Leiding nemen en deelnemen aan situaties van upsets, shut-downs, start-ups en noodsituaties
 • Deelnemen in het personeelsbeheer inzake het goedkeuren van certificaten voor het productiepersoneel, de evaluatie van de prestaties, het aanwerven van nieuwe medewerkers, etc.

Wie ben je?
 
Om bovenstaande taken en verantwoordelijkheden succesvol uit te oefenen, beschik je als Production Engineer over een master industriële wetenschappen chemie aangevuld met enkele jaren relevante werkervaring in een productieomgeving als shiftsupervisor of production engineer. Je bent communicatief vaardig in het Nederlands en Engels. Daarnaast ben je een people manager met een analytische mindset. Verder ben je ook een volhardende persoon met een passie voor troubleshooting in productieomgevingen. Tot slot ben je bereid om in een wachtdienst te werken.
 
Wat kan je verwachten?
 
Als Production Engineer kom je terecht in een dynamische en open werkomgeving met aangename collega’s. Bovendien krijg je een mooie verloning aangevuld met een uitgebreid pakket aan extralegale voordelen en een onmiddellijk vast contract van onbepaalde duur. Ten slotte geniet je de mogelijkheid om jezelf persoonlijk en professioneel te ontwikkelen door interne trainingen en opleidingen.
 
Voldoet deze functie aan jouw verwachtingen? Solliciteer dan rechtstreeks via de website of contacteer Matthias Kegels op het nummer +32 (0)4 76 35 74 35 of via matthias.kegels(@)jeffersonwells.be

Attach a resume file. Accepted file types are DOC, DOCX, PDF, HTML, and TXT.

We are uploading your application. It may take a few moments to read your resume. Please wait!