Preventieadviseur

  • Location: Zele
  • Type: Perm
  • Job #19210

Preventieadviseur

Vast Contract – Regio Zele
#preventie #adviseur #chemie

Beschik je over een bacheloropleiding in een wetenschappelijke richting (voorkeur chemie)?  Heb je reeds 3 à 4 jaar ervaring in de chemische sector? Ben je communicatief, taalvaardig, leergierig en organisatorisch? Lees dan vooral verder!

Onze partner is op zoek naar een Preventieadviseur niveau II om hun bedrijf te versterken. Dit sterk groeiend productiebedrijf gelegen in Zele is wereldwijd actief binnen de chemische sector en staat bekend omwille van hun brandvertragers voor de textielindustrie.

Jouw verantwoordelijkheden?

Als Preventieadviseur niveau II kom je terecht in een chemische omgeving en krijg je de verantwoordelijkheid over tal van (inter)nationale wetgeving. Jouw takenpakket bestaat uit een aantal gevarieerde activiteiten:

  • Ondersteunen van de QSE Manager bij specifieke en gevarieerde wettelijke systeemeisen in een internationale context.
  • 3-maandelijke rapportage.
  • Opmaak van een globaal preventieplan en een jaarverslag.
  • Aanspreekpunt zijn voor EHBO (hiervoor volg je een opleiding tot EHBO-nijverheidshelper).
  • Verantwoordelijk zijn voor de Turkse Reach implementatie en mogelijks andere Reach Global wetgevingen.
  • Beheer van SDS’en, ADR en Antigifcentrum (na de nodige opleidingen).
  • Rapportage aan de QSE Manager en de Managing Director.

Wie ben je?

Om bovenstaande taken en verantwoordelijkheden succesvol uit te oefenen, beschik je als Preventieadviseur niveau II over een bacheloropleiding in een wetenschappelijke richting (voorkeur chemie) aangevuld met minstens 3 à 4 jaar ervaring in de chemische sector. Je hoeft niet te beschikken over een diploma preventieadviseur niveau II, opleiding kan voorzien worden on the job. Je bent communicatief vaardig in het Nederlands en Engels met een goede kennis Duits (Duits is belangrijk voor het klantencontact met Duitsland, indien een basiskennis kan er een taalbad voorzien worden bij opstart). Daarnaast heb je leergierig, analytisch, organisatorisch en nauwkeurig. Je bent sociaal en communicatief en kan zowel zelfstandig als teamgericht werken. Tot slot ben je flexibel en beschik je over een hands-on mentaliteit.

Wat kan je verwachten?

Als Preventieadviseur kom je terecht in een dynamische en open werkomgeving met aangename collega’s. Bovendien krijg je een mooie verloning aangevuld met een uitgebreid pakket aan extralegale voordelen (+ 32 verlofdagen) en een onmiddellijk vast contract van onbepaalde duur. Ten slotte geniet je de mogelijkheid om jezelf persoonlijk en professioneel te ontwikkelen door interne trainingen en opleidingen.

Voldoet deze functie aan jouw verwachtingen? Solliciteer dan rechtstreeks via de website of contacteer Shauni Heyvaert op het nummer +32 (0)492 18 43 87 of via shauni.heyvaert(@)jeffersonwells.be.