SHE Manager

  • Location: Venecolaan 17
  • Job #25058

Safety, Health (& Environment) Manager
Vast contract of freelance – Regio Gent
#Safety #Health #Environment #FoodIndustry #ContinuousImprovement

Ben jij gepassioneerd door veiligheid, gezondheid en milieu in de foodsector? Zoek je een uitdagende rol waar je verantwoordelijk bent voor de implementatie van veiligheidsprogramma's en het verbeteren van de veiligheidscultuur? Dan is deze functie iets voor jou!

Voor een toonaangevend bedrijf in de foodindustrie zijn we op zoek naar een Safety, Health (& Environment) Manager. In deze rol ben je verantwoordelijk voor de vestigingen in Aalter (70%), Kruibeke (20%) en Merchtem (10%). Je rapporteert aan de plantmanager en maakt deel uit van het managementteam.

Wat ga je doen?
Als Safety, Health (& Environment) Manager ben je verantwoordelijk voor:

  • Fungeren als intern preventieadviseur.
  • Zorgen voor solide systemen om de arbeidsveiligheid te beheren, afgestemd op de SHE-middelen en -procedures van de groep.
  • Integreren van veiligheidsprocessen, -systemen en -procedures in operationele routines en bouwen aan een open veiligheidscultuur.
  • Ontwikkelen en implementeren van effectieve trainingen en communicatie die cultuur- en competentieontwikkeling mogelijk maken.
  • Opbouwen van duurzame relaties met afdelingsverantwoordelijken en andere belangrijke stakeholders, gericht op succesvolle samenwerking in de naleving van wettelijke vereisten.
  • Onderzoeken van ongevallen en gevaarlijke situaties en voorstellen van preventieve en beschermende maatregelen.
  • Leiden van projecten op het gebied van veiligheidsverbetering, zoals LOTOTO.

Wie ben jij?
Je hebt een relevant masterdiploma (bij voorkeur technische oriëntatie) of gelijkwaardige ervaring, met een diploma preventieadviseur niveau 1. Je beschikt over diepgaande kennis van industriële processen en industriële gezondheids- en veiligheidswetgeving, gecombineerd met ervaring in SH(E)-management in een industriële omgeving. Je neemt initiatief en hebt een sterke persoonlijke drive voor verandering en verbetering. Je bent een hands-on manager die met enthousiasme en sterke communicatieve vaardigheden anderen weet te motiveren.

Ervaring als milieucoördinator, of de bereidheid om je hierin bij te scholen, is een plus!

Wat kan je verwachten?
Als Safety, Health (& Environment) Manager ontvang je een aantrekkelijke verloning met een uitgebreid pakket aan extralegale voordelen. Ook krijg je de kans om jezelf persoonlijk en professioneel te ontwikkelen door interne trainingen en opleidingen. Freelancers komen ook in aanmerking!

Voldoet deze functie aan jouw verwachtingen? Solliciteer dan direct via de website of neem contact op met Sara Van den Bossche op het nummer (+32) 0472 79 10 42 of stuur je CV naar Sara.vandenbossche(at)Jeffersonwells.be

Attach a resume file. Accepted file types are DOCX, and PDF.

We are uploading your application. It may take a few moments to read your resume. Please wait!