Textile R&D Engineer

 • Location: IEPER
 • Type: Perm
 • Job #16248

Textile Engineer R&D.

Vast Contract – Regio Ieper
#engineering #opportunities #Textile #Master #R&D

Beschik je over een Master Textile Engineering Science (Industrieel of Burgerlijk Ingenieur);
Zowel junior-profielen met de juiste ingesteldheid en affiniteit, als profielen met relevante ervaring komen in aanmerking voor deze functie.

Heb je zin in een ambitieuze uitdaging en werk je ook Hands-on ? Lees dan vooral verder!

Onze partner is op zoek naar een Textile R&D engineer om hun team te versterken in een multidisciplinaire afdeling waar je meewerkt aan de ontwikkeling van de weefmachines van de toekomst.

Jouw verantwoordelijkheden?  

Als R&D engineer zorg je er samen met je collega’s voor dat de weefmachines in alle omstandigheden de beste weefselkwaliteit blijven afleveren.
Je hebt een grote affiniteit met textiel, maar je bent ook geboeid door mechanica, elektronica en software.
Je analyseert nieuwe weefsels van klanten en je zet klant- en marktverwachtingen om in nieuwe ontwikkelingen.
Je verzamelt textielinformatie en je stelt die informatie ter beschikking aan de ontwerp- en software-ingenieurs.
Tot slot hou je van de uitdaging om de instellingen en algoritmes te vinden waarmee de weefmachines de beste weefselkwaliteit kunnen produceren.

 

Wie ben je?

Om bovenstaande taken en verantwoordelijkheden succesvol uit te oefenen, beschik je als R&D Engineer over een Master Industrieel of Ingenieurswetenschappen met voorkeur Textile Engineering Science.

Aangevuld met kennis van “fabric hand” of “le toucher du tissu” ; en een eerste ervaring in of affiniteit met de machinebouw of textielwereld is een pluspunt maar geen must. Je bent communicatief vaardig in het Nederlands & Engels met klanten uit verschillende culturen over hun textiel technische uitdagingen.

Daarnaast ben je een echte teamspeler en werkt graag in een multidisciplinair team.Tot slot ben je geboeid door de combinatie van textiel en hoog dynamische machines. Zowel junior-profielen met de juiste ingesteldheid en affiniteit, als profielen met relevante ervaring komen in aanmerking voor deze functie.

 

Wat kan je verwachten?

Als R&D engineer kom je terecht in een dynamische en open werkomgeving met aangename collega’s. Bovendien krijg je een mooie verloning aangevuld met een uitgebreid pakket aan extralegale voordelen en een onmiddellijk vast contract van onbepaalde duur. Ten slotte geniet je de mogelijkheid om jezelf persoonlijk en professioneel te ontwikkelen door interne trainingen en opleidingen.
Voldoet deze functie aan jouw verwachtingen? Solliciteer dan rechtstreeks via de website of contacteer Baert Leslie op het nummer +32 (0)4 72 01 21 46 of via leslie.baert(@)jeffersonwells.be.

Maintenance Engineer

 • Location: IEPER
 • Type: Perm
 • Job #16243

Maintenance Engineer.

Vast Contract – Regio Ieper
#Engineer #Maintenance #Master #Agro #Machines&technologies #Industrial #Electromechanics

Beschik je over een Master (elektro)mechanica ?  Heb je ervaring in een onderhoudsafdeling ? Heb je een goede kennis van elektromechanica, elektriciteit en automatisatie? Lees dan vooral verder!

Onze partner is op zoek naar een Maintenance engineer om hun dynamische team te versterken. Dit gerenommeerd industriële omgeving gelegen in Ieper is wereldwijd actief op gebied van machinebouw, landbouw, voeding, energie, watermanagement, efficiënt (her)gebruik van natuurlijke hulpbronnen en overige industriële markten met focus op water. De producten van de groep worden gebruikt in uiteenlopende toepassingen, industriële en verbruikersmarkten..

Meer info over de specialisaties van onze Partner worden bij een eerste telefonische screening meegegeven.

Jouw verantwoordelijkheden?  

Als maintenance engineer een team van onderhoudsingenieurs en fungeert als back-up in hun afwezigheid voor kritische machines.

Jouw takenpakket bestaat uit een aantal gevarieerde activiteiten:

 • Je bestudeert de volledige onderhoudsopdrachten en je werkt die concreet uit, zodat de techniekers over alle nodige informatie en materiaal beschikken om aan de slag te gaan. De bedoeling hierbij is dat de machine zo weinig mogelijk stilstaat;
 • Samen met de productieafdelingen help je een doordachte planning op te zetten voor het preventieve onderhoud. Je houdt hierbij zowel rekening met de opgebouwde historiek als met toekomstige uitdagingen;
 • Je bent betrokken bij de oorzaakanalyses van kritische en/of wederkerende machineproblemen. Je zoekt samen met de collega’s mee naar structurele optimalisaties voor ons machinepark. Hierbij maak je de nodige kostenramingen en offertevragen en coördineer je de volledige uitvoering;
 • Gecombineerd met de onderhoudswerkzaamheden ben je mee verantwoordelijk voor het opstellen van een gestructureerde documentatie en een passend wisselstukkenbeheer;
 • Bij nieuwe investeringsprojecten ben je verantwoordelijk vanaf het opstellen van het technisch lastenboek tot en met het opleveren en in productie nemen van de nieuwe installatie. Hierbij communiceer je vlot met de betrokken afdelingen en aannemers;
 • Een belangrijke verantwoordelijkheid als Maintenance Engineer is het op peil brengen en/of houden van de technische bekwaamheid van de onderhoudstechniekers door middel van opleiding, begeleiding/coaching, documentatie, etc.
   

Wie ben je?

Om bovenstaande taken en verantwoordelijkheden succesvol uit te oefenen, beschik je als maintenance Engineer over een Master (Electro) mechanica. Aangevuld met een eerste ervaring met een in een onderhoudsafdeling en met het uitvoeren en opvolgen van projecten.  Je bent communicatief vaardig in het Nederlands en praktische kennis van het Frans en het Engels. Kennis van het Duits is een pluspunt. Daarnaast neem je graag verantwoordelijkheid en wil je graag creatief meewerken aan een goede organisatie. Tot slot beschik over een logisch inzicht om problemen aan te pakken. Je bent geëngageerd, dynamisch en sociaal ingesteld.

 

Wat kan je verwachten?

Als sales engineer kom je terecht in een stabiel bedrijf dat deel uitmaakt van een internationale groep die continu investeert in verdere groei en ontwikkeling, met ruimte voor vernieuwing en automatisering;

Een functie met veel interne en externe contacten, waarbij je de kans krijgt om je diepgaand in te werken in de ultramoderne productie-installatie met de nodige technische uitdaging;

Als Maintenance Engineer kom je terecht in een technische afdeling waar je de nodige verantwoordelijkheid en vrijheid krijgt.

Voldoet deze functie aan jouw verwachtingen? Solliciteer dan rechtstreeks via de website of contacteer Baert Leslie op het nummer +32 (0)4 72 01 21 46 of via leslie.baert(@)jeffersonwells.be.

Proces Engineer

 • Location: Ieper
 • Type: Perm
 • Job #16168

Proces Engineer.

Vast Contract – Regio Ieper
#sleutelwoorden

Beschik je over een industrieel ingenieur of burgerlijk ingenieur ?  Heb je werkervaring in de procesindustrie ? Heb je 2-3 jaar relevante ervaring ?  Lees dan vooral verder!

Onze partner is op zoek naar een Ieper is een hightech voedingsbedrijf gevestigd in de kanaalzone van Ieper, België, en produceert eiwitisolaten uit soja. Het isolaat wordt gebruikt in sojamelk, sportdranken, shakes, babyvoeding, snackbars, vleesvervangers, etc.

Jouw verantwoordelijkheden?

Momenteel zijn we op zoek naar een procesingenieur om ons engineering team te versterken

Je ondersteunt de productietechnologieleider en je werkt samen met andere afdelingen om verbeteringen in de productie te onderzoeken, te formuleren & te implementeren.  Je weet dat continue verbetering de graadmeter is voor succes, samen met het succesvol implementeren & inbedden van nieuwe processen.
 

Jouw takenpakket bestaat uit een aantal gevarieerde activiteiten:

 • Analyseren en in kaart brengen van productieprocessen, afwijkingen, knelpunten, kwaliteits- en efficiëntieverliezen (data & field).
   
 • Formuleren van verbetervoorstellen, en/of een business case.
   
 • Rekening houden met context & doelen van andere afdelingen om buy-in en snelheid te krijgen
   
 • Verantwoordelijkheid nemen in projecten.
   
 • Voorbereiden van trainingen om nieuwe processen & inzichten te borgen bij collega's.
   
 • Ondersteunen van de manufacturing site leader door één of meerdere domeinen op te nemen in het PHA (process hazard analysis) proces.
   
 • Focus op leren om de noden van de organisatie te beantwoorden.

 

Wie ben je?

Om bovenstaande taken en verantwoordelijkheden succesvol uit te oefenen, beschik je als Proces Engineer  over een Master industrieel ingenieur of burgerlijk ingenieur. aangevuld met een met 2-3 jaar werkervaring in de procesindustrie. Je bent communicatief vaardig in het Nederlands en Engels.

Daarnaast heb je een zeer analytisch ingesteldheid en je kan data verwerken (statistiek / Excel)  Tot slot ben je ook in staat om eigen doelstellingen te organiseren en dienovereenkomstig te werken. Als proactieve werker beschouw je continue verbetering als de essentie van je rol.

Je bent bereid om onze veiligheidscultuur te versterken (voeding, milieu, veiligheid). Denken & handelen vanuit business behoeften geeft je veel energie voor de rol.

Wat kan je verwachten?

Als Proces Engineer kom je terecht in een dynamische en open werkomgeving met aangename collega’s. Bovendien krijg je een mooie verloning aangevuld met een uitgebreid pakket aan extralegale voordelen en een onmiddellijk vast contract van onbepaalde duur. Ten slotte geniet je de mogelijkheid om jezelf persoonlijk en professioneel te ontwikkelen door interne trainingen en opleidingen.

Voldoet deze functie aan jouw verwachtingen? Solliciteer dan rechtstreeks via de website of contacteer Leslie Baert op het nummer +32 (0)472 01 21 46 of mail naar [email protected]