project engineer

  • Location: Lendelede
  • Type: Perm
  • Job #16472

Projectingenieur.

Vast Contract – Regio Lendelede
#engineering #opportunities #Master #Bachelor #Food #DifferentlyDelicious

Beschik je over een Master Industrieel Ingenieur ?  Heb je ervaring in een gelijkaardige functie en een industriële omgeving ?  Heb je zin in een ambitieuze uitdaging en werk je ook Hands-on ? Lees dan vooral verder!

Onze partner is op zoek naar een Sales project ingenieur om hun dynamische team te versterken. Dit toonaangevend productiebedrijf gelegen in Lendelede is wereldwijd actief binnen de kant en klare voeding van fijne vleeswaren.

Meer info over de specialisaties van onze Partner worden bij een eerste telefonische screening meegegeven.

Jouw verantwoordelijkheden?  

Als Project engineer sta je in voor het plannen, uitvoeren, opvolgen en bewaken van investeringsprojecten. Je bent daarbij mee verantwoordelijk voor de organisatie en de optimalisatie van productieprocessen binnen een industriële voedingscontext.

Je onderzoekt investeringsvoorstellen op haalbaarheid, dit in overleg met de Engineering Manager.
Je staat in voor de uitvoering en opvolging van investeringsprojecten. Na een uitvoerige en grondige voorstudie, contacteer je leveranciers en vraag je offertes op. In overleg met de aankoopdienst evalueer je deze offertes en plaats je bestellingen. Het plannen van de uitvoering doe je in nauw overleg met alle betrokken partijen. Tijdens de opvolging van de geplande projecten bewaak je kritische elementen zoals planning, budget, voorwaarden en modaliteiten. Daarbij houd je rekening met de eisen op vlak van veiligheid, kwaliteit, hygiëne, milieu, e.a. en streef je naar het behalen van de vastgelegde deadlines. Je rapporteert permanent over de stand van zaken van de jou toegewezen projecten, evalueert en zorgt voor nacalculatie.

Evoluties en ontwikkelingen op gebied van engineering, industriële techniek, technologie, automatisatie en reglementering volg je continu op via contacten met kenniscentra, leveranciers, e.a.

Je werkt actief mee aan een duurzame bedrijfsvoering, opgebouwd vanuit volgende pijlers: Greener Packaging, Responsible Supply, Sustainable Operations en Environmental Footprint.

Je rapporteert aan de Engineering Manager. Samen met je collega’s streef je ernaar het verschil te maken binnen een gevarieerde en steeds veranderende productieomgeving.

 

Wie ben je?

Om bovenstaande taken en verantwoordelijkheden succesvol uit te oefenen, beschik je over een Master Industrieel Ingenieur of gelijkwaardig door ervaring en hebt ervaring in een gelijkaardige functie en een industriële omgeving. Kennis van de voedingsindustrie, of deelaspecten ervan, is een plus.

Je hebt kennis en inzicht in productieprocessen en machinebouw (mechanica, automatisering, thermische toepassingen, e.a.) en hebt kennis van Autocad.

Je werkt projectgericht en planmatig. Je kan projecten coördineren en leiden en bent een echte teamspeler.

Tot slot kan  je autonoom werken en zorgt voor een vlotte mondelinge en schriftelijke communicatie, zowel operationeel als technisch. Je bent Nederlandstalig en hebt een goede kennis van Frans en Engels (Duits is een extra troef).

 

Wat kan je verwachten?

Als Project Engineer kom je terecht in een uitdagende, autonome en veelzijdige functie met ruimte voor initiatief en verantwoordelijkheid in een stabiele onderneming met een aangename werksfeer.

Je werkt dagelijks mee aan de groei en ontwikkeling van een vooruitstrevend Belgisch voedingsbedrijf; dat jaarlijks vele miljoenen investeert.

Een bedrijfscultuur waar onder andere resultaatgerichtheid, verantwoordelijkheidszin, persoonlijke betrokkenheid en respectvol handelen centraal staan.

Een interessant salarispakket met extralegale voordelen gebaseerd op verworven ervaring en verantwoordelijkheden.

Voldoet deze functie aan jouw verwachtingen? Solliciteer dan rechtstreeks via de website of contacteer Baert Leslie op het nummer +32 (0)4 72 01 21 46 of via leslie.baert(@)jeffersonwells.be.