Laborant kwaliteitscontrole

 • Location: Puurs
 • Type: Temp
 • Job #16408

Laborant Kwaliteitscontrole

Contract interim optie vast – Regio Puurs

#chemie #QC #kwaliteitscontrole

Heb je affiniteit met chemische analyses in de industriële sector? Heb je oog voor detail en werk je nauwkeurig? Beschik over een hands-on mentaliteit en kan je vlot zelfstandig aan de slag? Lees dan vooral verder!

Onze partner is op zoek naar een Laborant Kwaliteitscontrole om hun kwaliteitsteam te versterken. Dit gerenommeerd productiebedrijf, gelegen in de regio Puurs-Bornem, is internationaal actief binnen de chemische industrie. Onze partner heeft een sterke aandacht voor zelfstandigheid, het nemen van initiatief en groeimogelijkheden.

Jouw verantwoordelijkheden?

Als Laborant Kwaliteitscontrole kom je terecht in een dynamisch omgeving en krijg je de verantwoordelijkheid over de uitvoering van kwaliteitscontroles aan de hand van analytische testen. Jouw takenpakket bestaat uit een aantal gevarieerde activiteiten:

 • Productbereiding volgens specifieke recepturen
 • Uitvoeren van fysische en chemische testen (pH-meting & kalibratie, vast stof meting, viscositeit, calcinatie rest, dichtheid, fijnheid, kleurspectrofotometrie, etc.) en controles op water gedragen pigmentpreparaten en solvent gebaseerde inkten
 • Bereiden van klantenstalen
 • Kwaliteitstesten uitvoeren bij klachten en nieuwe grondstoffen
 • Nawerken van productieformules op laboschaal

Wie ben je?

Om bovenstaande taken en verantwoordelijkheden succesvol uit te oefenen, beschik je als Laborant Kwaliteitscontrole bij voorkeur over een bachelor chemie. Daarnaast ben je communicatief vaardig in het Nederlands en kan je vlot werken met Excel. Verder ben je hands-on en proactief ingesteld. Tot slot behoren resultaatgerichtheid, nauwkeurigheid en stiptheid tot jouw persoonlijkheid en kan je vlot zelfstandig aan de slag.

Wat kan je verwachten?

Als Laborant Kwaliteitscontrole kom je terecht in een dynamische en open werkomgeving met aangename collega’s. Bovendien krijg je een competitieve verloning aangevuld met een mooi pakket aan extralegale voordelen. Na een positieve evaluatie krijg je na interimperiode een vast contract van onbepaalde duur. Ten slotte geniet je de mogelijkheid om jezelf persoonlijk en professioneel te ontwikkelen door interne trainingen en opleidingen.

Voldoet deze functie aan jouw verwachtingen? Solliciteer dan rechtstreeks via de website of contacteer Matthias Kegels op het nummer +32 (0)4 76 35 74 35 of stuur jouw cv door naar matthias.kegels(@)jeffersonwells.be.

Laborant Kwaliteitscontrole

 • Location: Leuven
 • Type: Temp
 • Job #20661

Contract interim optie vast – Regio Leuven

#biochemie #labo #kwaliteitscontrole

Heb je affiniteit met fysicochemische en microbiologische analyses? Heb je oog voor detail en werk je graag nauwkeurig? Beschik over een hands-on mentaliteit en kan je vlot zelfstandig aan de slag? Lees dan vooral verder.

Onze partner is op zoek naar een Laborant Kwaliteitscontrole om hun kwaliteitsteam te versterken. Dit gerenommeerd productiebedrijf gelegen in de regio Leuven is internationaal actief binnen de biochemie/voeding.

Jouw verantwoordelijkheden?

Als Laborant kwaliteitscontrole krijg je de verantwoordelijkheid over de  opvolging/controle van de kwaliteitsprocessen en producten vanuit het labo. Met behulp van een divers takenpakket, word je hierin bijgestaan:

 • Uitvoeren van diverse fysicochemische en microbiologische analyses op grond- en hulpstoffen & tussen- en eindproducten
 • Kwaliteitscontroles op de productielijnen
 • Interpreteren, verwerken en rapporteren van de resultaten
 • Kleine projecten ondersteunen vanuit het kwaliteitsgebeuren
 • Voorzien van algemeen onderhoud, kalibratie, correcte werking, etc. van de gebruikte toestellen

Wie ben je?

Om bovenstaande taken en verantwoordelijkheden succesvol uit te oefenen, beschik je als Laborant Kwaliteitscontrole over een bachelor (bio)chemie of microbiologie. Een eerste relevante werkervaring is geen must, schoolverlaters komen ook in aanmerking. Daarnaast ben je communicatief vaardig in het Nederlands en heb je kennis van fysicochemische en microbiologische analysetechnieken. Verder behoren nauwkeurigheid, orde en netheid tot jouw persoonlijkheid en kan je vlot zelfstandig aan de slag. Tot slot ben je ook een proactieve persoon met een hands-on mentaliteit.

Wat kan je verwachten?

Als Laborant Kwaliteitscontrole kom je terecht in een dynamische en open werkomgeving met aangename collega’s. Bovendien krijg je een mooie verloning aangevuld met een mooi pakket aan extralegale voordelen. Na een positieve evaluatie krijg je na de interimperiode een vast contract van onbepaalde duur. Ten slotte geniet je de mogelijkheid om jezelf persoonlijk en professioneel te ontwikkelen door interne trainingen en opleidingen.

Voldoet deze functie aan jouw verwachtingen? Solliciteer dan rechtstreeks via de website of contacteer Matthias Kegels op het nummer +32 (0)4 76 35 74 35 of stuur jouw cv door naar matthias.kegels(@)jeffersonwells.be.

QC Laborant

 • Location: Kortrijk
 • Type: Temp
 • Job #20626

QC Laborant 2 ploegen

Interim met optie vast – 2 ploegen – Regio Kortrijk 
#quality #control #laborant

Beschik je over een bachelor diploma (chemie, biochemie, laboratoriumtechnologie, voeding…)?  Ben je een schoolverlater of beschik je over een aantal jaren ervaring in een laborantfunctie? Heb je kennis van microbiologische analyses en werk je graag in een ploegensysteem? Lees dan vooral verder!

Onze partner is op zoek naar een QC Laborant om hun team te versterken. Dit toonaangevend productiebedrijf gelegen in Kortrijk is wereldwijd actief binnen de voedingssector.

Jouw verantwoordelijkheden?

Als QC Laborant kom je terecht in een laboratoriumomgeving en krijg je de verantwoordelijkheid over de kwaliteit tijdens het gehele productieproces. Je doet controles op binnenkomende grondstoffen, op tussenproducten en uiteindelijk op de afgewerkte producten… Jouw takenpakket bestaat uit een aantal gevarieerde activiteiten:

 • Alle afwijkingen tijdig detecteren en rapporteren.
 • Controles uitvoeren in de fabriek om de kwaliteit tijdens het productieproces te bewaken.
 • Uitvoeren van kwaliteitscontrole volgens specifieke methodes en procedures.
 • Verwerken, rapporteren en vrijgeven van analyse resultaten.
 • Kalibratie van de apparatuur.
 • Bijhouden van het labo handboek.
 • Sensorische analyses

Wie ben je?

Om bovenstaande taken en verantwoordelijkheden succesvol uit te oefenen, beschik je als QC Laborant over een bachelor diploma, ervaring binnen een voedingslabo is een pluspunt maar geen must. Je bent communicatief vaardig in het Nederlands. Daarnaast heb je een gemotiveerde ingesteldheid en ben je kritisch, betrouwbaar en nauwkeurig. Je beschikt over kennis van labotechnieken, fysicochemische en microbiologische analyses. Je werkt graag in een 2-ploegensysteem (van 6u tot 14u en van 14u tot 22u). Tot slot ben je een flexibel persoon en werk je graag in teamverband.

Wat kan je verwachten?

Als QC Laborant kom je terecht in een dynamische en open werkomgeving met aangename collega’s. Bovendien krijg je een mooie verloning aangevuld met een uitgebreid pakket aan extralegale voordelen. Na een geslaagde interim periode van max 6 maanden is er de mogelijkheid om over te gaan naar een vast contract van onbepaalde duur. Ten slotte geniet je de mogelijkheid om jezelf persoonlijk en professioneel te ontwikkelen door interne trainingen en opleidingen.

Voldoet deze functie aan jouw verwachtingen? Solliciteer dan rechtstreeks via de website of contacteer Sarah Holvoet op het nummer +32 (0)479 09 86 94 of via sarah.holvoet(@)jeffersonwells.be.